eley tenex

- Verdens mest gjennomgående nøyaktige .22LR patron

Slik foregår en Tenex test

 

En test av Tenex starter med at skytteren tester 1-3 lotter av sin egen ammunisjon for å få etablert en referanse (det behøver ikke være Eley ammunisjon). Her skytes 2 x 10 skudd av hver lot. Deretter skytes det 10 skudd med hver av de 18-20 Tenex lottene som er tilgjengelig. Når dette er gjort vurderes resultatene, og normalt velges de 5-10 beste lottene som skal gå videre til fase 2.

 

I neste fase skytes det igjen 2 x 10 skudd med egne lotter. Deretter 3 x 10 skudd med hver av de utvalgte lottene. Til sammen vil det da være skutt mellom 500-600 skudd. Dette gir et godt bilde av hvor bra våpenet er, og mulighet til å sammenligne egen ammunisjon med Tenex. Alle skyttere med ambisjoner får nå samme mulighet som landslagsskytterne til å finne optimal ammunisjon.

 

For å oppnå maksimal nøyaktighet med Eley Tenex anbefales skyttere å teste sitt våpen. Eley Tenex vil kunne gi overlegne resultater hvis man finner en passende produksjons-lot til sitt løp. Testing er sterkt anbefalt av de beste skytterne verden over. I 2014 ble hver gullmedalje i verdensmesterskap vunnet med Eley Tenex og det samme ble 14 av 18 OL-medaljer i 2012. 

Hvorfor Tenex?

 

Visste du at navnet Tenex kommer av betegnelsen 10X som symboliserer ti innertiere på målskiven?

 

Det ikoniske flatnese prosjektilet Eley Tenex er en av mange innovasjoner som er utviklet av Eleys erfarne ingeniører. Revolusjonerende konstruksjon (EPS) gjør at prosjektilets trykksenter trekkes fremover når kula skjærer gjennom luften. Tenex er designet med aerodynamiske egenskaper som stabiliserer og forbedrer presisjonen. 

 

Gjennom presise produksjonsteknikker og med kvalitetskontroller i alle ledd produseres disse patronhylsene i messing etter svært nøyaktige mål. Alle steg i produksjonsprosessen blir nøye overvåket med grundige, analytiske inspeksjoner og finkalibrert måleutstyr.

I samarbeid med Schou AS

Copyright © Schou AS