hvert skudd teller!

Nivået på skyttere på verdensbasis blir stadig bedre, og hvis du ikke har den rette kombinasjonen av rifle, løp og ammunisjon kan det være avgjørende for om det er deg eller konkurrentene som vinner. Det er de 0,9 desimalene som utgjør forskjellen.

I samarbeid med Schou AS

Hos oss kan du teste:

(Klikk på bildene for å lese mer om hvordan testingen av de ulike ammunisjonstypene fungerer)

 

 

Pr.skudd

Pr.test

 

 

 

 

251020

Tenex Selected

2,98

1290,-

251035

Match

1,89

750,-

251041

Team1,68750,-

251037

Club

0,89 (v/5000)

 

251022

Sport

0,80 (v/5000)

 

251048

Tenex Biathlon

2,98

1290,-

251049

Match Biathlon

1,89

750,-

   251002  Eley Standard        0,79

 (Alle priser er inkl. mva.)

Priser:

Er du landslagsskytter eller en skytterklubb som ønsker å teste flere våpen? Ta kontakt med oss for rabatter og tilbud.

 

Hos oss er alle skudd som benyttes inkludert i testen og du betaler kun en fast pris per våpen som testes. Vi gir deg avslag i prisen dersom du kjøper ammunisjon etter endt test. 

 

Tenex: Ved kjøp av 2500 skudd får du 50% avslag på testen. Match: Ved kjøp av 5000 skudd får du 50% avslag på testen.

Team: Ved kjøp av 5000 skudd får du 50% avslag på testen. 

Rabatter:

Hvordan foregår testene?

 

Før en test starter spennes våpenet opp i testbenken og nødvendig informasjon legges inn i testprogrammet. Ved test av matchvåpen legges mekanismen ned i en spesiallaget blokk. Ved test av Sauer spennes det komplette våpenet fast i remskinnen. Når det gjelder kuldetesting av skiskyttervåpen kjøles våpen og ammunisjon ned i forkant, før mekanismen spennes fast i benken. Les mer om hvordan kuldetesting foregår her.

 

I en Tenex-test er det normalt 20 loter, i en Tenex Biathlon test er det 10 loter og i Match- og Teamtestene 5 loter som testes.Match og Team lotene er tilgjengelig på lageret til Schou, og ammunisjonen kan hentes umiddelbart etter testen. Tenex må bestilles fra England, og det tar 1 - 1,5 måned fra testen til ammunisjonen er i Norge.

 

Innskyting:

Ved innskytingen skytes det normalt 10 skudd for å forsikre at våpenet er stilt inn midt i skiva samt for å skyte våpenet varmt.

 

Fase 1:

I første fase av testen skytes det 10 skudd av skytterens referanse ammunisjon og ytterligere 10 skudd av hver lot som er tilgjengelig. På denne måten ser man hvilke lotter som ikke passer til våpenet og eliminerer vekk disse. De lottene som har minst spredning og flest innertiere blir med videre til neste fase.

 

Fase 2:

Etter en grundig vurdering av resultatene fra første test- fase skytes det 30 skudd til med de beste lotene i fase 1. I en Match eller Team test skytes det 20 skudd til. Dette gir et veldig godt grunnlag for å velge de loter som passer best i våpenet. 

 

Våre erfaringer:

Det er store forskjeller fra våpen til våpen når det gjelder ammunisjon med optimal samling. En lot som ikke går i det hele tatt i et våpen, kan gå kjempebra i et annet våpen. Kjøper man ammunisjon utestet kan man risikere, selv med dyr ammunisjon, å ende opp med dårligere resultater enn man egentlig skyter til.

 

Spesielt er det viktig med tanke på skyteskoler og rekruttering at de unge får en positiv opplevelse. Hvis de gjør alt riktig må de få et godt skudd i belønning. Dersom de for mange ganger får alt for dårlig betalt på tross av god gjennomføring, er det lett for at de forsvinner.

Eley .22LR ammunisjon:

Klikk på et bilde for å lese mer om de ulike ammunisjonstypene i konkurransesortimentet til Eley.  

Copyright © Schou AS